دیر کل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت جوانان اعلام کرد: هم اکنون این وزارتخانه هیچ مسئولیتی برای فیلتر کردن سایتهای همسریابی ندارد و قرار است از این به بعد تمامی سایتهای همسرگزینی در ذیل مراکز مشاوره ای که مجوزهای لازم را از وزارت ورزش و جوانان و مرکز نظام مشاوره دریافت کرده اند، ایجاد شود.
مسعود امینی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و پلیس فتا مسئولیت کنترل و فیلتر کردن این سایتها را برعهده دارند و چنانچه سایتهای همسرگزینی قرار باشد در فضای مجازی حضور داشته باشند، باید مجوزهای لازم را از وزارت جوانان دریافت کنند.
وی افزود: این سایتها باید در ذیل فعالیتهای مراکز مشاوره که قرار است از این به بعد پروانه آنها را مرکز نظام مشاوره کشور صادر کند، فعال باشند.
به گفته امینی، مراکز مشاوره پس از دریافت پروانه صدور از مرکز نظام مشاوره کشور سایت همسریابی برای ایجاد مرکز به وزارت جوانان مراجعه کرده و با نشان دادن پروانه خود می توانند اقدام به تاسیس مرکز مشاوره کنند. بنابراین اگر سایتهای همسرگزینی هم بخواهند به فعالیت قانونی خود ادامه دهند، باید در ذیل این مراکز مشاوره فعال باشند.
وی تصریح کرد: با این اقدام مشاوره های ازدواج از سوی افراد تحصیل کرده و کارشناس بوده و دیگر هر کسی که تنها آشنایی با فناوری و راه اندازی سایت داشته باشد، نمی تواند اقدام به راه اندازی سایتهای غیراخلاقی کند.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی ازدواج و تعالی خانواده وزارت جوانان با اشاره به اینکه درصدد هستیم تا مراکز مشاوره را در دورترین استانهای کشور نیز راه اندازی کنیم، درباره فعالیتهای خلاف عرف برخی از سایتهای همسرگزینی توضیح داد: متاسفانه تلقی بسیاری از این سایتها اینگونه است که زوجها را به هم معرفی کنیم، در حالیکه هدف ما تحکیم خانواده قبل، حین و پس از ازدواج است و به همین منظور باید این سایتها خانواده ها را به یکدیگر معرفی کنند.
بهمن بهمنی مدیر کل دفتر برنامه ریزی و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، با اعلام این خبر گفت: با توجه به راهاندازی شبکههای مجازی با ادعای آشنا سازی، معرفی و همسریابی که 90 درصد آنها اهداف منفی دارند، طرحی با عنوان طرح همسان گزینی اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه وزارت ورزش و جوانان در حال پیگیری اجرای طرحی است که در قالب آن سایتهای فعال آشناسازی شده و همسر یابی در سطح شبکه مجازی مورد قبول و استاندارد باشد افزود: بر اساس طرح همسان گزینی مقرر شد که آیین نامهای تدوین وابلاغ شود که بر اساس آن سایتهایی که با ادعای همسر یابی و کمک به همسریابی جوانان در شبکه مجازی فعال هستند، خود را با شرایط آن آیین نامه تطبیق دهند و مجوز رسمی فعالیت بگیرند.
بهمنی با اشاره به اینکه شرایط مجوز سایتهای همسریابی در حال تدوین است، اظهار کرد: سایتهای مورد قبول و پذیرش نظام به عنوان سایت های مورد قبول و پذیرش نظام به عنوان سایتهای همسر یابی در حال بررسی هستند و بر اساس برنامه کارشناسی انجام شده مقرر شده که چارچوب مورد قبول سایتهای همسریابی معرفی شود و پس از آن سایتها خود را به ثبت برسانند و به طور قانونی در شبکه مجازی عمل کنند.
وی گفت: روح اصلی و ساختار و خدمات این سایتها، خانواده پایه بوده و باید یک فرایندی باشد که در آن خانواده هم دخیل باشد.
بهمنی با اشاره به چگونگی شناسایی این سایتها خاطر نشان کرد: پس از تصویب و ابلاغ آیین نامه طرح همسان گزینی، اطلاع رسانیها در مورد این نوع سایتها صورت گرفته و تمام سایتهای همسر یابی که غیر از شرایط آییننامه فعالیت کنند، غیر قانونی خواهد بود.
کلمات کلیدی: